Bli medlem
Min side

Økt kunnskap

Espen Thoresen for ADHD Norge

Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden.

Finn alle podcastene her

Episode 1

Stand-up-komiker og lærer Janne Rønningen snakker om hvordan hun fikk diagnosen ADHD, om å ha det rotete hjemme og hvorfor hun ble kalt «ubåtkjøreren».

 

Episode 2

Alex Rosén forteller Espen om hvordan han ble beskyldt av «sjefen» i ADHD Norge for å ha ADHD, hvordan han traff kvinnen i sitt liv og at han aldri har vært dårlig på skolen.

Episode 3

Professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen diskuterer med Espen hvorfor sakte er bedre enn fort, men hvorfor fort er det nye sakte.

Episode 4

Radiomannen Jon Toset deler refleksjoner rundt det å få diagnosen ADHD som voksen, å ha hue som et flytårn og hvordan man blir en god lytter.

Episode 5

Manager og prosjektleder i Oslo Konserthus Pelle Neraasen diskuterer ADHD-medisinering, Lars Lillo-Stenberg som diagnostisk verktøy og fordelen å kunne gønne på når det er travelt.

Episode 6

Den spilleglade kunstneren Unni Askeland blir diagnostisert (men ikke utredet) av Espen, hvor han bruker historier hvor lav impulskontroll er et gjennomgangstema, mot henne.

Episode 7

Artist Mira Craig intervjues av Espen om kulturelle forskjeller på symptomer, høytlesning for barn med konsentrasjonsvansker og skravling i sin alminnelighet.

Episode 8

Charter-Svein Østvik intervjues av Espen om læreren som får han til å grine, det å alltid snakke høyt i et samfunn fullt av stille-vogner og det å ha ADHD i sin allminnelighet.

Episode 9

Kristopher Schau forteller om eksperimentet sitt med «dampbørn», hvordan det er å leve med anormal gasighet og blir ADHD-testet av Espen.

Episode 10

Trommis Tommy «Manboy» Akerholdt snakker med Espen om hva han gjør annerledes etter han fikk diagnosen, om turnélivet og om sammenhengen mellom trommer og ADHD.

Episode 11

Musiker og kunstner Petter Baarlie snakker om åssen det gikk da han gikk seks døgn uten å sove, hva han hadde blitt hvis han ikke hadde blitt musiker og hvorfor han kanoniserer kona si.