Bli medlem
Min side

7 ADHD-vennlige metoder til hjemmeskole

Å ha barn i hjemmeskole, kan være en utfordring. Disse triksene kan gjøre skolearbeidet flyter lettere.

 

GJØR DET KOMFORTABELT . Hvis du stadig må minne barnet på å sitte stille, prøv en annen tilnærming. Noen barn arbeider bedre hvis de står oppreist eller gjør leksene ved kjøkkenbordet. Andre kan like å gjøre leksene ved stuebordet med hjelp av en PC eller IPad.

LA BARNET FÅ GOD PLASS. De fleste elever liker seg best når de har god plass til å spre ut bøker, ark, permer og det de trenger for å løse oppgaver. Spisebordet er dermed et godt alternativ. Vurder også et L-formet skrivebord. Da får barnet plass til PC og god plass for å skrive.

VURDER EN SPESIALSTOL FOR LESING. For å få barnet til å føle seg trygg og avslappet, skaff en spesialstol som barnet liker å sitte på. Hvis barnet liker å sprette når de jobber, skaff en ball. Eller kanskje en sakkosekk er mer riktig for ditt barn.

PLASSER PC DER HVOR BARNET SKAL GJØRE LEKSER. Plasser PC i et området der de fleste i hjemmet holder til, ikke på barnets soverom. Plasseringen kan bidra til å minske impulsen til å besøke andre nettsider i stedet for å gjøre leksene.

LA BARNET GJØRE LEKSER PÅ FORSKJELLIGE STEDER. La barnet få flytte seg rundt i huset, men pass på at det er folk til stede. Å flytte seg rundt kan øke nyhetens interesse og bidra til å øke fokus.

TA TIDEN. Bruk av tidtakere kan være et godt verktøy for elever som har utfordringer med å komme i gang med oppgaver. Ved å sette tiden på 10 minutter og sette i gang med oppgaven, kan få eleven til å forstå at oppgaven ikke er overveldende.

HA EN FAST PLASS FOR SKOLESAKENE. Lag en fast plass for bøker, timeplaner, lekseplaner, papir, blyanter, tusjer, linjal og annet for å bli bedre organisert. Da kan det bli mindre rot og gjør det mulig for barnet å holde styr på langsiktige oppgaver.

Denne artikkelen er basert på en tekst fra additudemag.com

 

 

Trenger du flere tips til skolearbeidet? Les artikkelen Gode strategier for lekser