Bli medlem
Min side

Hva skjer i hjernen?

 

Alle vet at Ida har ADHD. Men hva er det egentlig som skjer inni i hjernen hennes? Svaret får du i vår nyeste film om ADHD.

 

Ved ADHD oppstår en kjemisk ubalanse i noen områder av hjernen. Hjernen består av mange milliarder hjerneceller organisert i nettverk, som har i oppgave å motta, bearbeide og videreformidle informasjon. Dette skjer ved hjelp av elektriske impulser og signalstoffer som sendes mellom nerveceller. Det som antas å være annerledes i hjernens prosesser ved ADHD, er at det noen ganger er for lite dopamin, og signalene mellom nerveceller blir for dårlige. Da blir det vanskelig å skille mellom viktig og mindre viktig informasjon, å se tidslinjer og å følge en plan.

Denne prosessen har vi prøvd å forklare på en enkel måte i en film som både barn og voksne kan se for å forstå. – Gjennom film som virkemiddel kan alle som lever med ADHD og deres pårørende, få en god forståelse av hva utfordringene dreier seg om, sier prosjektleder Nina Holmen, som er fagsjef i ADHD Norge. – Målsettingen for prosjektet er å spre kunnskap om ADHD generelt, og å kunne bruke filmene innenfor undervisningssektor, helsevesen og i egen organisasjon.

Dette er film nummer to i et prosjekt der ADHD Norge har samarbeidet med animatør Per Trystad i Try Design, og skuespiller Håvard Bakke har fortellerstemmen. I tillegg har prosjektgruppa bestått av Britta Bech Gulbrandsen, Magnus Jagland Kjeldsen, Jon Toset, Heidi Aase, dr.med. Pål Zeiner og Nina Holmen. Filmene er laget med midler fra Stiftelsen Dam.