Podkast for barn

Sist oppdatert
02
.
10
.
2024

Bokstavkjeks - en podkast for barn sesong 2

Etter suksessen fra sesong 1 av podkastserien «Bokstavkjeks» har ADHD Norge laget en ny sesong. Programleder Shana Mathai får også denne gangen fem gjester inn i studio, for å dele sine tanker om ADHD og hverdagen. I tillegg snakker de om ulike følelser. Hvordan kan man se på andre hva de føler? Og hvordan uttrykker man egne følelser?

Mennesker med ADHD har i mange tilfeller, utfordringer knyttet til dette med å regulere egne følelser. Det kan rett og slett være vanskelig å ha kontroll på følelsene. Vansker med å regulere følelser kan føre til at små bagateller kan utløse store følelser. Det kan vise seg ved overdreven glede, plutselig sinne eller tristhet. Når man sliter med å regulere følelsene sine, blir det ofte utfordrende for andre å forstå. Og mange vil kunne føle seg misforstått.  

Shana og Mikkel under innspilling.

Gjennom podkasten kan barn og deres pårørende lære av andre barn om hvordan man kan snakke om ADHD. I tillegg ønsker vi å nå behandlere, lærere eller andre som jobber tett på målgruppen som trenger kunnskap om hvordan barn opplever å leve med ADHD-symptomer som manglende emosjonsregulering og indre uro; hvordan forvalte energien, entusiasmen og følelsene på en god måte.

Episode 1: MIKKEL
I første episode av podkasten «Bokstavkjeks», møter du Mikkel, 10 år.  Mikkel kan fortelle oss at ADHD kan se ulikt ut, noen har masse energi, og andre har kanskje litt mindre energi. Når Mikkel fikk diagnosen som 4-åring tenkte han bare "jeg har det, og sånn er jeg". 

Han reflekterer hvordan følelser henger sammen med hodet vårt, og hadde vi ikke hatt hodet, hadde vi blitt som trær. Han forteller oss om viktigheten av å uttrykke følelser, hvis ikke kan det skje en eksplosjon av følelser. Mikkel og Shana spør seg hvorfor man ikke lærer enda mer om følelser på skolen?

Episode 2: ANE
I denne episoden av "Bokstavkjeks" møter vi Ane. Hun elsker å bade, og går ikke lei sommeren! Ane liker matte, men er ofte sliten når hun kommer hjem fra skolen og må lade batteriene. Når hun er sliten kan ofte små ting irritere mer enn det vanligvis ville gjort. Ane forteller at hun ikke tror lærerne merker noe til at hun har ADHD, men at det blir tydeligere for familien hennes når hun kommer hjem. 

Shana og Ane reflekterer rundt livet som tenåring med flere bekymringer, og hvor viktig det er å ha gode venner og familie som man blir glad av å være med. Og hvis man lurer på hvordan andre har det, så kan man jo faktisk spørre "går det bra?"

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten