Bli medlem
Min side

Filmprosjekt

Trives i rampelyset

Nora Bakke Nilsen (11) er en av dem som er med i ADHD Norges nye informasjonsfilmer. Hun synes det var gøy å være skuespiller i film og håper det dukker opp flere filmroller.

ADHD Norge har i samarbeid med Bravissimo laget informasjonsfilmer som har fått navnet «Nøkkelen som skal til». Filmene ligger nå ute på ADHD Norges nettside, og de har som mål å gi praktiske råd og tips til hvordan læreren i klasserommet kan tilrettelegge undervisningen for elever med ADHD. Det har til sammen blitt laget sju nye filmer. I filmene medvirker åtteklassinger ved Nannestad ungdomsskole og femteklassinger ved Hovin skole.  Nora Bakke Nilsen (11) fra Østfold er en av dem som har hovedrolle i filmene. Hun har selv ADHD.

− Det var veldig gøy og spennende å spille i filmene. Jeg er ikke så veldig urolig, det er bare hvis jeg ikke tar medisinen min at jeg er det. Men i filmene måtte jeg late som jeg var veldig urolig hele tiden, forteller Bakke Nilsen.

Innpåslitne klassekamerater

Alle filmene er på cirka fem minutter hver. De er støttet med midler fra ExtraStiftelsen. Eksperten som uttaler seg i filmene, er Lisbeth Iglum Rønhovde. Hun arbeider i PP-tjenesten i kommunene Hobøl, Skiptvedt og Spydeberg.

Bakke Nilsen forteller at folk i klassen hennes ble veldig innpåslitne da innspillingene foregikk.

− De i klassen min skulle være helt oppi meg hele tiden. Først så skjønte jeg ikke hvorfor, men etter hvert forsto jeg at de ville bli filmet, sier hun og ler.

Ga mersmak

Bakke Nilsen er stolt over egne prestasjoner, men synes det var litt rart å se de ferdige filmene for første gang.

− Jeg sa jo en del feil under innspillingene, så jeg lurte på hvordan resultatet ble. Det var litt rart å se seg selv, men jeg synes at de som laget filmene, var flinke til å sette dem sammen på best mulig måte, mener hun.

På fritiden spiller Nora både fotball, håndball og hun rir. Men nå har hun også fått blod på tann når det gjelder skuespill.

− Det var veldig morsomt å være med i film. Jeg vil gjerne gjøre det igjen, og nå håper jeg at noen flere spør om jeg vil spille i film, sier hun.

− Hva er drømmerollen din?

− Kanskje å spille hovedrollen i «Jenter» på NRK Super, sier hun.

Mer kunnskap om ADHD

Rådgiver Nina Holmen i ADHD Norge har vært prosjektansvarlig for filmene.

− Vi i ADHD Norge har lenge ønsket å lage små filmsnutter som beskriver det å ha ADHD. Slik kan medlemmer og andre som sjekker ut våre hjemmesider, raskt finne ut hva ADHD går ut på, uten å lese for mye tekst, forteller Holmen.

Hun sier videre at filmene handler om ADHD, hvordan man kan unngå uhensiktsmessig atferd, klasseledelse og struktur, tilrettelegging og hjelpemidler, og sosial omgang med jevnaldrende i skolehverdagen.

Holmen mener det er behov for mer kunnskap om ADHD i skolen.

− Ved å gi skolens ledelse, pedagoger og assistenter som arbeider i skolen mer kunnskap og praktiske råd om ADHD, mener jeg at eleven får en bedre skolehverdag, uttaler hun.