Bli medlem
Min side

Dysleksiboken «Det er ord bak bokstavene»

Høyt nivå og lett tilgjengelig om diagnosen DYSLEKSI

Boklansering Eldorado bokhandel i Oslo, 09.03.17, store sal

Boken, Det er ord bak bokstavene, er illustrert av den talentfulle animatøren Mads Johan Øgaard, med en bachelor i animasjon fra University of Falmouth i England.

Hovedforfatter er Lisbeth Iglum Rønhovde, pedagogisk-psykologisk rådgiver i PPT for grunnskolen. I dette prosjektet har hun samarbeidet med kunnskapsrike Åsne Midtbø Aas, pedagogisk fagansvarlig i organisasjonen Dysleksi Norge.

 

Dette er forlagets fjerde bok i serien på baklomma, som er håndbøker for barn og unge om aktuelle diagnoser som angår mange i målgruppen, enten fordi de selv har en diagnose eller de er søsken eller klassekamerat med en som har det.

 

Som de foregående bøkene (om ADHD, Tourettes syndrom og Autisme) er dette en faktabok som også inneholder mye stoff som fungerer som hjelp til selvhjelp. På baklomma-seriens bærende idé er at bøkene skal formidle komplisert fagstoff i en språkdrakt og med illustrasjoner som treffer barn og unge generelt og som i tilegg formidler noe ekstra til de av målgruppen som selv strever med den aktuelle diagnosen.

 

 

 

Boka om ADHD «Ti tanker i hue og ingen på papiret» kom ut i 2008 og er like aktuell i dag. Bøkene i denne serien kan bestilles på www.infoliten.no