Bli medlem
Min side

Økt kunnskap

Espen Thoresen for ADHD Norge

Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden.

Finn alle podcastene her

Episode 1
Stand-up-komiker og lærer Janne Rønningen snakker om hvordan hun fikk diagnosen ADHD, om å ha det rotete hjemme og hvorfor hun ble kalt «ubåtkjøreren».

 

 

Episode 2
Alex Rosén forteller Espen om hvordan han ble beskyldt av «sjefen» i ADHD Norge for å ha ADHD, hvordan han traff kvinnen i sitt liv og at han aldri har vært dårlig på skolen.

Episode 3
Professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen diskuterer med Espen hvorfor sakte er bedre enn fort, men hvorfor fort er det nye sakte.

Episode 4
Radiomannen Jon Toset deler refleksjoner rundt det å få diagnosen ADHD som voksen, å ha hue som et flytårn og hvordan man blir en god lytter.

Episode 5
Manager og prosjektleder i Oslo Konserthus Pelle Neraasen diskuterer ADHD-medisinering, Lars Lillo-Stenberg som diagnostisk verktøy og fordelen å kunne gønne på når det er travelt.

Episode 6
Den spilleglade kunstneren Unni Askeland blir diagnostisert (men ikke utredet) av Espen, hvor han bruker historier hvor lav impulskontroll er et gjennomgangstema, mot henne.

Episode 7
Artist Mira Craig intervjues av Espen om kulturelle forskjeller på symptomer, høytlesning for barn med konsentrasjonsvansker og skravling i sin alminnelighet.

Episode 8
Charter-Svein Østvik intervjues av Espen om læreren som får han til å grine, det å alltid snakke høyt i et samfunn fullt av stille-vogner og det å ha ADHD i sin allminnelighet.

Episode 9
Kristopher Schau forteller om eksperimentet sitt med «dampbørn», hvordan det er å leve med anormal gasighet og blir ADHD-testet av Espen.

Episode 10
Trommis Tommy «Manboy» Akerholdt snakker med Espen om hva han gjør annerledes etter han fikk diagnosen, om turnélivet og om sammenhengen mellom trommer og ADHD.

Episode 11
Musiker og kunstner Petter Baarlie snakker om hvordan det gikk da han gikk seks døgn uten å sove, hva han hadde blitt hvis han ikke hadde blitt musiker og hvorfor han kanoniserer kona si.

Episode 12
Tore Nagel er Norges eldste basehopper, en frihetselskende kristiansander som har tråkket sine egne stier gjennom hele livet. Men også en tørrlagt alkoholiker som lever med prostatakreft på det tiende året og «ultra-ADHD», som han selv kaller det
Episode 13
Espen Thoresen intervjuer Janne Rønningen
Episode 14
Espen Thoresen og Jon Toset snakker med Berit Sørlie som fikk diagnosen ADHD i voksen alder. Etter det falt mye på plass.
En guidet tur gjennom en ADHD-utredning
ADHD Norge ba komiker og journalist Espen Thoresen lage en radiodokumentar om utredningen ved ADHD og Espen tok det personlig og lot seg utrede hos psykiater Espen Anker. Hvordan det gikk, kan du høre her.